Menu
0
Advies nodig? Bel ons/Whatsapp: 073 203 2487
Er staat altijd een medewerker klaar
U bent welkom voor een proefrit
Onze klanten waarderen ons met een 9.7
LET OP! MET KONINGSDAG (27 APRIL) ZIJN WIJ GESLOTEN

Blogs

 


Gezond en gelukkig met de elektrische fiets

Bij elektrisch fietsen wordt vaak gedacht dat het weinig bijdraagt aan een gezonde levensstijl. Daar zijn wij het niet mee eens. Elektrisch fietsen draagt weldegelijk bij aan een betere gezondheid en een betere conditie. In dit artikel leggen we je uit waarom.

Tijdens het fietsen op een elektrische (vouw)fiets wordt er uiteraard minder inspanning geleverd dan wanneer er zonder elektrische ondersteuning wordt gefietst. Dat wil niet zeggen dat het niet goed voor je is. Integendeel, het is juist goed voor je! Wanneer je regelmatig fietst in de buitenlucht kan dit je immuunsysteem versterken en je conditie verbeteren omdat je in beweging bent. Ondanks dat het minder moeite en kracht kost werk je aan je conditie omdat je beweegt. De elektrische ondersteuning kan er daarnaast voor zorgen dat je minder snel uitgeput raakt en daardoor besluit om een langere route te fietsen, waardoor je nog langer beweegt.

Mocht je toch graag zelf iets meer inspanning leveren dan kun je er altijd voor kiezen om de ondersteuning uit te schakelen. Al onze fietsen zijn uitstekend te berijden zonder ondersteuning en je zult geen weerstand ondervinden van de motor. Zodra het wat zwaarder wordt kun je de ondersteuning met één druk op de knop inschakelen en fiets je fluitend naar jouw bestemming.

Ten slotte is fietsen niet alleen goed voor je fysieke gezondheid maar ook voor je geest. Zo zorgt een goede fietstocht voor ontspanning en heeft het positieve effecten op stressvermindering. Tijdens het fietsen maak je bepaalde stofjes aan zoals endorfine en serotonine. Deze stofjes zorgen ervoor dat jij je goed voelt.

Benieuwd naar welke fiets het beste bij jou past? Kom dan eens langs in onze showroom in Schijndel voor een proefrit en een passend advies.

gezond op de elektrische fiets

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis