Advies nodig? Bel ons: 073 203 2487
Er staat altijd een medewerker klaar
Zonder afspraak een proefrit maken in onze winkel

Service en onderhoud

Wij zijn van mening dat een goede service erg belangrijk is, zelfs na uw aankoop. Heeft u tijdens de garantieperiode twijfels, neem dan contact op. Wij helpen u altijd graag zo snel mogelijk weer op weg!

Om onze klanten optimaal van dienst te kunnen zijn, bieden wij service aan huis binnen Nederland. Hiervoor kunnen wij eventueel een klein voorrijkostenvergoeding vragen. Wanneer u contact met ons op neemt, kunnen wij in de meeste gevallen binnen een periode van 2 weken bij u aan huis komen.

1. De elektrische vouwfiets/plooifiets is mechanisch zoals een “gewone” fiets. Alle slijtende delen zoals assen, kabels, remmen en versnelling kunnen worden onderhouden met siliconen- of teflonspray. Controleer regelmatig of alle schroeven en moeren nog vastzitten. Belangrijke controlepunten zijn het voorwiel, achterwiel, bagagerek en stuurpen.

Tip:
  1. Spray ketting en versnelling na een nat parcours, de ketting heeft dan de meeste smering nodig.
  2. Maak de ketting af en toe schoon met een reinigingskit, verkrijgbaar bij de fietsenwinkel.
  3. De gebruikte bandenmaten zijn standaard verkrijgbaar bij de fietsenwinkel.
  4. Wees voorzichtig met vocht, zet de fiets altijd op een droge plek. Gevoelige elektrische onderdelen zijn de display unit en de controller.
  5. Roestende delen kunnen worden behandeld met teflonspray.
  6. Zorg dat de fiets altijd goed droog wordt weggezet na een regenbui.
2. Versnelling

Voor versnelling- en kettingafstellingen kunt u gebruik maken van onze servicedienst of de plaatselijke fietsenmaker.
Op het internet staat er een keur aan informatie over SHIMANO versnellingen.

3. Bandenspanning

Houdt de fietsbanden goed op de juiste bandenspanning. Dit komt ten goede aan de stabiliteit, actieradius en comfort van de fiets alsmede de levensduur van de banden. Wij adviseren een bandenspanning van ca. 3,5 bar.

4. Remmen

Na verloop van tijd kan een rem wat minder direct reageren. Dit kan gebeuren door (nieuwe) kabels die uitrekken en/of rem-blokjes/schijfjes die slijten. Eenvoudig bijstellen kan door de stelschroeven op de remhendels wat uit te draaien. Uit veiligheidsoverwegingen laat u het stellen van de remmen aan de wielzijde liever over aan een specialist.

5. Elektrisch systeem

Het elektrische circuit behoeft geen onderhoud, maar een goede afdichting van naakte draden is van belang. Vocht is een grote vijand van elektrische schakelingen. Gelieve de fiets droog en eventueel in een warme ruimte weg te zetten. Wanneer een draad geen plastic bescherming heeft, dan is het van belang dit met isolatietape af te schermen.

Een elektrische fiets heeft een controller, dit is een regelaar. Er zit een blok met een aantal intelligente functies in het frame wat ervoor zorgt dat de fiets begrijpt wanneer er elektrisch dient te worden ondersteund. Problemen met het elektrisch circuit zijn vaak te herleiden naar de controller. Wij hebben deze op voorraad.

Laat regelmatig uw fiets checken! Neem contact met ons voor een servicebeurt.

Klik hier voor instructie filmpjes.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Advies nodig? Bel ons: 073 203 2487
Er staat altijd een medewerker klaar
Zonder afspraak een proefrit maken in onze winkel